Mobilgarázs1

Ingyenes összeszerelés

Ingyenes szállítás

Mobilgarázs telepítésének előkészítése

Mobilgarázs1 telepítésénél megfelelően előkészített mobilgarázs alapra van szükség, hogy a szerelők tökéletesen össze tudják szerelni a mobilgarázsát, egyéb könnyűszerkezetes épületét az Ön telkén. Mobilgarázst építettünk már térkőre, betonlapokra, fűre, vagy akár földre, betontalapzatra is, ha a telepítendő mobilgarázs sarkok alátámasztásra kerülnek téglával vagy járdalapokkal, viszont ezek nem megfelelő mobilgarázs alapok számunkra akkor csak az ügyfél saját felelősségére szereljük össze. A mobilgarázs rögzítését az ügyfél ilyen esetben maga végzi el és az ebből adódó károkra felelősséget nem vállalunk.

Mobilgarázs alapozási megoldások

A megfelelő mobilgarázs alap a teljes betonalap, betonsáv, vagy betontuskók a rögzítési pontoknál. Természetesen mindegyik mobilgarázs alapnak különböző igényei vannak, viszont minden esetben rögzíteni kell a talapzathoz összeszerelés után a mobilgarázst.

A legjobb megoldás az összefüggő mobilgarázs alap. Ha erre nincs lehetőség, sem betongyűrű elkészítésére, akkor legalább betontuskókat szükséges kialakítani a rögzítési pontok alatt. Amennyiben a mobilgarázst autónak szánja , az Ön érdekében javasoljuk, hogy a mobilgarázst a bejáratnál betonozza alá a mobilgarázs vázát, küszöböt, így elkerülheti, hogy a konstrukció idővel elhajoljon a gépjármű súlya alatt a gyakori ki-be hajtásnál.

A mobilgarázs betonalap kapcsán érdemes kőművessel egyeztetni, de általában 12-15 cm vastagság elegendő szokott lenni, hiszen ez egy könnyűszerkezetes mobilgarázs, inkább a mobilgarázsban tárolandó dolgok miatt kell jobban megfontolni az mobilgarázs alap vastagságát, esetleg annak vasalását.

mobilgarazs1.hu

Az mobilgarázs alapot mindig úgy szükséges kialakítani, hogy a meghatározott sík vízszintes legyen. Ajánljuk, hogy az mobilgarázs alap minden irányban legalább 10-15 cm-el túlérjen a mobilgarázs vagy könnyűszerkezetes épület méreténél. A mobilgarázs betonlap nem megfelelő alapnak, hiszen a legtöbb esetben csak 6-10 cm vastag, így nincs elég nagy súlya ahhoz, hogy megtartsa az szerkezetet, illetve rögzíteni sem igazán lehetséges hozzá a konstrukciót biztonságosan. Betontömb, vagy zsalukő esetében a 40x40x50 cm-es vagy 30x30x60 cm-es méretet javasoljuk. Ha betongyűrűt alakít ki, a javasolt szélesség legalább 30 cm, mélység pedig 40-50 cm. Az aljzatot kiöntheti betonnal, de maradhat föld, vagy kirakhatja térburkolóval, kaviccsal.

Rögzítési megoldások

A betontalapzathoz való rögzítés az alsó mobilgarázs váz, illetve a beton megfúrásával, és azon keresztüli dűbelezéssel (horganyzott betondűbelek) történik.
A mobilgarázsok szerkezete, váza hidegen hajlított profilokból és készül, a C-profilokat a tető alá helyezzük. Telepítés után mindenképp fesse le a vázszerkezetet alapozó festékkel, ezt célszerű megcsinálni állagmegóvás céljából. Ezáltal hosszabb ideig tudja biztosítani mobilgarázsának élettartamát.
Napi munkánk folyamán a következő méretű szögvasakkal dolgozunk: 25 * 25 * 2,2 ; 35 * 35 * 2.2; 45 * 45 * 2,2 és egy C-profil 50 * 50 * 3 a tető alatti stabilitás miatt.

Kosár Bezár