Mobilgarázs1

Ingyenes összeszerelés

Ingyenes szállítás

Rólunk

Lengyel mobilgarázsgyártó cég magyarországi gyártói kapcsolattartói vagyunk.
Termékeink Lengyelországban készülnek, és onnan szállítjuk ki Önökhöz.
Minden egyes megrendelést, Lengyelországban dolgozunk fel és a magyar képviselőn keresztül bonyolítjuk le a megrendeléseket, a nyelvi nehézségek miatt. A leadott megrendelést követően a várható kiszállítás a megadott címekre előreláthatólag 2-5 hét alatt történik meg.
Addig is, böngésszenek az oldalunkon, kérdezzenek Facebookon.

mobilgarazs1.hu

Általános tudnivalók

Ne féljünk a lemez garázsoktól, mert széppé tudják tenni környezetünket, esztétikusak és praktikusak. A könnyű szerkezetes és olcsó garázs tökéletesen ellátja azt a funkciót amire az autónknak illetve a benn tárolandó különféle eszközöknek szükségük van. Egyszerű konstrukciójú mobilgarázsok felhasználása építkezéseknél is praktikus. Tökéletes felvonulási épületnek, pihenő helységnek, raktárnak…., stb. A trapézlemezből készült mobilgarázst egyszerűen lehet felépíteni, könnyű és gyorsan használatba vehető. Amennyiben mégis szét kellene szedni, azt is egyszerűen saját magunk is meg tudjuk oldani. A garázsokat oldható kötéssel szerelik össze , ezért gyorsan szét és össze is szerelhetjük őket.

A mobilgarázsok vázszerkezete hidegen hajlított oldható kötéssel rögzített oszlopos önhordó szerkezetű, a tető kialakítása fém U profilból, nyeregtetőnél megerősített profillal. A váz szerkezet anyaga porszórással felületkezelt. Mindenképpen szükséges összeszerelés után a felületeket újra kell festeni. A mobilgarázs falak trapézlemezeinek vastagsága 0,5-0,7 mm . A mobilgarázs teteje lehet előre , jobbra, balra , hátra lejtő és nyeregtető is. A tetőt is abból a lemezből készítik, amiből a garázs oldalfalait. A garázsunkat felturbózhatjuk ablakkal , személybejáróval is. A garázsokat alapjáraton kettő szárnyú ajtókkal szerelik, de lehet billenőkapus megoldás is. Ilyenkor a billenőkapura tudunk motort így távirányítós kaput tudunk használni mobilgarázsunknál.
A mobilgarazs1.hu -nál következő lehetőségekből tud választani a garázsának vázszerkezetét tekintve:
1, Alapozóval festett szögvas váz
2, Alapozóval festett szögvas váz és zártszelvény
3, Alapozóval festett zártszelvény váz
4 Horganyzott zártszelvény

A mobilgarázsokat a legtöbb esetben horganyzott trapézlemezből készítik. A trapézlemez galvanizálásával a rozsdásodás elleni védelmet hozzuk létre. Így a lemez ezüst színű, fém színű. A piacon megtalálhatóak akril festékkel kezelt trapézlemezű garázsok is. A gyártók több színből választható garázsokat kínálnak megvételre. Exkluzív megoldásként a gyártók fa azonos festésű garázsokat is kínálnak a vásárlóknak. Vannak olyan gyártók is aki vakolt (akrillal) garázsokat árulnak a piacon, amik merevebb szerkezetűek stabilabbak és ez mellett még szigetelő (hang és hő) hatásuk is van.

A lemez garázsokat belülről szokták szigetelni. 3 cm vastag hungarocellt ajánlatos használni. Mi NEM szigetelünk ez a tulajdonos dolga! Nagyságrendileg ugyanazt fogjuk tudni elérni hőtanilag mint az ennél jóval drágább szigetelt fallal rendelkező mobilgarázsoknál. A saját kezünkkel készített szigetelés esetében a zárást osb vagy gipszkarton lappal tudjuk zárni. Így kellő komfortot létrehozva mobilgarázsunkban.

A sztenderd mobilgarázs legtöbb esetben egy átlagos autónak megfelelő méretekkel rendelkezik 3×5 (3 méter széles és 5 méter hosszú) . Lehet 2 autónak megfelelő garázst is készíteni, vásárolni. Mivel mobil garázsról beszélünk ,az oldható kötéssel készített falak miatt, több méretet ezáltal több formát is ki lehet hozni a lemezgarázsokból. A mobilgarázsok belső mérete 2.13 méter elöl , hátul pedig 1.90 méter. A kapu mérete minimum 2,30 méter szélességű és 2 méter magas.

Az átlagos , legtöbbször megvásárolt mobilgarázs ára kereskedőtől függően változik. Általában 250 000 Ft és 470 000 Ft között mozog. Az átlagtól eltérő méretekkel rendelkező garázsok 500 000 Ft és 1 200 000 Ft közötti áron vannak a piacon. A legdrágábbak és egyben a legnagyobb garázsok bőséges felszereltséggel akár 1 500 000 Ft és 3 000 000 Ft közötti áron kaphatók meg a piacon. Ahhoz , hogy két autót el tudjunk helyezni a garázsban kényelmesen ahhoz nem is kell olyan mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk. Egy dupla garázsnak az ára 470 000 Ft körül mozog, de természetesen lehet 3 700 000 Ft körül is kapni olyan garázst amibe 2 autó kényelmesen elfér és mellette még egy kis barkácsműhelyt is ki lehet alakítani.

A garázsnak legtökéletesebb az alapja ha egyenes és erős masszív. A garázsban egy több száz kilós autóval fogunk parkolni, ez mellett biztosan más dolgok tárolására is ki fogjuk használni garázsunkat, mint pl: téli-nyári gumik, gyerek bringája…, stb. A legegyszerűbb ha a garázs vásárlása előtt lebetonozzuk az alapot. De nem csak beton alapot tudunk csinálni garázsunknak, hanem lehet térkő alja is, vagy beton kockákkal is fedhetjük az alját. Amire mindenképp figyelnünk kell, hogy az alapot úgy kell megcsinálnunk, hogy 10 -20 centiméterrel lógjon túl választott garázsunk méretein. A túllógó részt célszerű meglejtetni kifelé , hogy esős időben az esővíz ne a garázsba folyjon , hanem kifelé. Ezt legtöbbször el szokták felejteni megcsinálni, és amikor esik az eső akkor tapasztalják meg, hogy az autó alatt áll a tócsa, a fal melletti dobozok áznak.

A felállított garázsunkat rögzíteni kell az alaphoz, hogy az erős szél ne okozzon benne kárt. Az alaphoz dűbellel kell fogatni minimum 2 méteres távolságokban kifúrva az alapot. Majd megfelelő kötőelemekkel azt rögzíteni.

mobilgarazs1.humobilgarazs1.humobilgarazs1.hu

Mindenképp a helyi illetékes hatóságnál -jegyzőnél- kell érdeklődni arról, hogy a telek beépíthetősége illetve a helyi építési szabályok, mit és hogyan engedik meg a mobilgarázs telepítését. Az építéshez szükséges engedélyeket a megrendelőnek kell beszereznie!

Amennyiben ezt a pár sort elolvastuk,

akkor már nincs is más dolgunk mint, hogy megrendeljük a mobilgarázsunkat.

Kosár Bezár